Què i on menjar
Els pèsols negres
El pèsol ‘negre’ és una de les estrelles gastronòmiques del Berguedà i alhora un aliment molt desconegut fora de les comarques del Berguedà, Solsonès i Alt Urgell. Aquest pèsol va estar a punt de desaparèixer, però Montclar va ser potser l’únic municipi on se’n va conservar el cultiu i el consum.
Ous ecològics
Els ous ecològics de Mas El Pujol són resultat de la pau i calma que transmet la Teresa Seuba. La Teresa, durant l’any 2000, va decidir reformar un petit cobert del mas familiar per ubicar-hi una granja de gallines ponedores i cuidar-les de la millor manera possible per tal d’obtenir ous excel·lents.
Hostal de Montclar
L'Hostal de Montclar és sinònim de la gastronomia tradicional berguedana. Els seus anomenats pèsols ‘negres’ són de gran anomenada com també ho són les patates emmascarades, patates amb fredolics, carn del Berguedà a la brasa i diferents llegums de la zona. En definitiva: un atractiu de primer ordre de Montclar.